20 Ağustos 2013 Salı | By: YeniAy M.

Obi Wan Kenobi: Efsanevi Yaşam Öyküsü

 
 


UYARI: Kitap hakkında bilgi içerdiğini unutmayınız
 

Jedi... General....Efsane... Hepsi ve fazlası bu yakışıklı Jedi Üstadında birleşiyor. Abartmadan söyleyeyim. Bu adam Jedi düzeninde gördüğüm en yakışıklı Jedi! :)

 



O bir sarışın, o bir mavi gözlü, o bir konsey üyesi, o kazma Anakin'in sabırlı ve yakışıklı hocası ve biçicisi! O, OBİ WAN KENOBİ!

Kendisine hasta olduğumu, hatta abartısız aşık olduğumu bilin! Ewan yüzünden herhalde :) Bu kitap, adı üzerinde obi wan kenobi'nin hayatını konu almış. Kitap Luke'un, Ben'in kulübesine giderek kılıç yapmayı öğrenmeye çalışması ile başlıyor. Kayıtlar eşliğinde Jedi düzeni ve yakın dönem savaşlar hakkında tarih-kılavuz buluyor derken sonra ki bölümlerde obi wan'ın üstadı ile kılıç yapma merasimini okumaya başlıyoruz. Aslında Star Wars hayranları için kitabı anlatmama hiç gerek yok. Sizler de onu gayet iyi tanıyorsunuz. Hayatını okudunuz, izlediniz. Şimdi biliyorum diyeceksiniz ki çocukluğunu görmedik ki! Üzgünüm ama heveslenmeyin!

Genel olarak kitap hakkındaki görüşüm: Obi Wan hayranı biri olarak kitap beş para etmez! Neden? Bana göre yazar, kitabı ben gibi Obi Wan hayranları üzerinden para kazanmak için yazmış. Çünkü kitabı okuduğumuz da film ve filmin kitaplarından gördüğümüzün aynısı yazmış adam! Aralarda ufak tefek bir çocukluğu hakkında sahneler söz konusu. Arada ufak tefek de Luke konusu geçti işte oldu bitti. Obi Wan'ın yaşamını konu alan bir sürü kitap vardı oysa, onlardan da alabilirdi bir çok şeyi! Kitabın %90'nı zaten bildiğimiz, okuduğumuz şeyler. %10'u için de 20 TL verir, okurum diyorsanız buyurun.

Kitap Okuma Önerisi: Boş verin! %10 için değer diyorsanız, alın ama onun yerine hızlı okuma yapın kitapçıda.

Puan: 10/2 (o da %10 ve dil için.)


Kitap Fiyatı: 20


BAŞKARAKTER
 
 
25 Yaşında Naboo savaşına katılıp, savaşın kazanılmasında ve Anakin'in bulunmasında rol oynayan ve onu yetiştiren, konsey üyesi, efsanevi bir Jedi Şövalyesidir. Küçüklüğü hakkında bilinen şeyler azdır. Stewjon isimli bir gezegende doğduğu, daha çok küçük yaşlarda tapınağa alındığı, Owen isminde de bir kardeşi olduğu bilinmekte. Jedi Şövalyesi Qui Gon Jinn'in öğrencisidir. 13 yaşında, zorla da olsa Qui Gon'un öğrencisi olmuştur. Sonrasında ise Naboo savaşı derken Klon savaşlarında general olmuş ve Anakin'ini Vader'a dönüştükten sonra biçmiş, Vader'ın çocuklarını saklamıştır. Yıllar sonra ise Vader ile karşılaşmış, kendisini öldürmesine izin vererek güç ile bir olup hayalet olarak Luke Skywalker'a yardım etmiştir. İmparator yenildikten sonra ki yıllarda da bir süre hayalet olarak Luke'a akıl hocalığı yapmaya devam ettikten sonra tamamen güçle bir olmuştur.

Obi Wan, kurallara bağlı, disiplinli ve becerikli, akıllı bir Jedi'dır. Açıkçası onu karanlık tarafa geçtiğini hayal edemiyorum; müthiş bir şey olurdu(ama genç hali ile)! Aslında klon savaşları döneminde Dooku onu davet etse de reddetmiştir. Kurallara ölesiye bağlı olan biri olmasına rağmen bir kaç gönül ilişkisi olmadı değil yani :)



Darth Obi Wan Kenobi Resimleri; Genç ve yaşlı halleri ile :)