2 Şubat 2017 Perşembe | By: YeniAy M.

Ejderha Serisi: Ejderin Ateşi

"Dişilerin zayıf olduğunu düşünen Kuzeyli bir Ejdersavaşçı ve Korkusuz bir savaşçı olan Güneyli bir dişi ejderha... "



KÜNYE
Yazar G. A. Aiken 
Yayıncı: Ephesus Yayınları
Sayfa465
Baskı Yılı: 2015
TANITIM BÜLTENİ
Rhona zorlu mücadeleler için yetiştirilmiş, savaşçı bir ailenin ilk kızı olarak şöhretini güçlükle elde etmişti. Fakat şimdi, bir dişinin sadece doğurmaya ve mağarada beklemeye yaradığını düşünen, Kuzeyli erkek ejderhaların yanında savaşmak durumunda. Ama Rhona'ya göre sadece aptallar ve deliler onu en iyi yaptığım şeyden,yani türünün düşmanlarını yok etmekten alıkoymaya çalışabilir.

Bu yüzden Rhona Vigholf'un onun için yapabileceği en akıllıca şeyin, düşman bölgesindeki ölümcül görevlerinde, onlar her şeyi tehlikeye atmışken, karşısına çıkmaması olacağını düşünüyor. Vigholf'un becerikli ya da çekici oluşu ya da Rhona'ya abayı yakması da Rhona'nın umurunda değil. Her ne kadar genç Cadwaladr, Vigholf'un onu zor durumlara sokup, görev bilincini sınayarak çok eğlendiğine inansa da, Vigholf'un öz güvenine meydan okumanın, planlarını bozmanın ve onu kendine tutsak etmenin tadına varacağı anı düşlüyor.

Annwyl ve Talaith'in çocukları ciddi bir tehlike içindeyken savaş da gelip çatmıştır. Beş yıl süren savaşın sonunda taraflar son bir karşılaşma için hazırlanırken Annwyl, savaşı kazanmasına yardım edeceğine inandığı 'İsyancı Kral'ı ikna etmek için Izzy ile birlikte ortadan kaybolmuş, Rhona ve Vigholf ise Briec ve Fearghus'tan habersiz bir şekilde onları bulmak zorundadır. Bir de çocukları öldürmek için Kara Ovalara saldıran vahşi kabileleri unutmamak lazım...

Dört kitap boyunca Fearghus ve kardeşlerinin aşkının merkezinde gelişen bir dizi olaya şahitlik ederken bu sefer Fearghus'un baba tarafından kuzeni olan Rhona ve kız kardeşi Keita'nın eşi Ragnar'ın erkek kardeşi arasındaki ilişki merkeze alınarak olaylar şekilleniyor. Diğer ilişkilerin gelişim aşamasına bakarsak bu sefer Rhona'nın diğer dişilere nazaran daha kolay lokma olduğunu ve çok direnç göstermediğini gördüm. Gerçi beş yıldır zaten birbirlerini tanıyan iki ejderin, ne gerekçe ile direnç göstermesi gerekir ki? Vigholf bu zaman boyunca zaten kıza aşıktır ve Rhona da ilgisine daha fazla direnç gösteremiyor...  Bu sefer +18 çok yoktu. Yani diğer kitaplarda oldukça kendini hissettirmiş bu cinsel havayı bu kitapta nispeten hafiflemiş gördüm. Maalesef genel olarak konunun önüne geçiyorlar ama artık savaş ciddi manada başladığı için büyük olasılık ana konuyu öne çekmeye karar vermiş yazar. Bir sonraki kitaplarda da daha çok önde olmasını ve +18'in neredeyse hiç denecek seviyede olmasını isteriz.

Beşinci kitap da güzel ve hoştu hatta bir hayli oldu bitti her şey, sıkılmadım, tempo biraz daha yüksekti... Lakin Fearghus'un kardeşlerine alıştığımdan herhalde bu sefer kuzenlere geçmesini az biraz yadırgadım. Şu ana kadar en sevdiğim Fearghus ve Briec'in ilişkisiydi... Acaba altıncı kitapta neler var. :D Eibher mi neydi mavi ejder, küçük kardeşleri, o da artık büyüdü ama Izzy ile ilişkisi ne olacak meraktayım. Kitabın sonunda öyle bir konuşma gerçekleşti ki sanki bir daha bu ikisinden bir şey olmayacak gibi sezdim ama zaten en başından beri de bir şey yoktu. Biz olmasını ummuştuk.

6. kitabı bekliyoruz Ephesus! :D



     (Soluk renkli fiyat, etiket fiyatıdır. Üstündeki ise internet fiyatıdır.)