17 Ekim 2013 Perşembe | By: YeniAy M.

Mağrur Sevgilim

 
UYARI: Kitap hakkında bilgi içerdiğini unutmayınız.
 
İki Mağrur Sevgili sonunda birbirine kavuşmayı başaracak mı?
 
 
Victoria İngiltere'sinin dönemindeyiz. Sir Rupert Wroth, uzun boylu, siyah saçlı, geniş omuzlu ve yüz hatları mükemmel olan yakışıklı ve çapkın bir erkektir. Ayrıca kendisi Avam Kamarasının istikbali en parlak milletvekiliydi de. Kraliçe dahil herkesin gözüne girmiştir ama yaşadığı aşk ilişkileri, her ne kadar çok iyi sakladığını sansa da, Kraliçe Victoria'nın kulağına kadar gitmişti. Bir gün katıldığı bir davet sırasında Kraliçe ona "Bir dahaki sefere sizi eşinizle birlikte görmek isteriz." demiştir. Rupert anlamıştı. Kraliçe ondan derhal evlenmesini istemişti. Emre itaat etmez ise istikbali kararacaktır.

Ama Sir Rupert hiç de evlilik adamı değildir ve yaşadığı özel hayatının şeklinden de gayet memnundur, daha özgürdür. Ama Dışişleri Bakanı olmak istiyorsa hayatını düzene sokmalı, ahlak kurallarına sıkı sıkı bağlanmalı, ya da öyle görünmeli, evlenmeliydi.  Kiminle evlenebileceği konusunda ilişki yaşadığı, evli Lady Clementine Talmadge'den tavsiye alır. Ama önce onunla görüşmenin bir yolunu bulmalıydı ama Kraliçe'nin casuslarından çekiniyordu. Sonunda Cardon Kont ve Kontes'in malikanelerindeki daveti görünce, Lady Clementine'nin de orada olacağını tahmin edip davete gider.

Diğer yandan ise Cardon Kontunun malikanesinde davet haraketliliği sürerken, Nerina Grey hiç istemediği halde Rowanfield malikanesine geri dönmek zorunda kalır. Mürebbiye olarak çalışan Nerina, en son ki görevinde, evin beyi tarafından tacize uğrayınca kaçarak evine dönmüştür. Ev dediyse de büyüdüğü ve başını soktuğu, gidebileceği yegane yerdir. Amcası ve yengesi ona iyi davranmıyor, varlığından fazla hoşnut olmuyorlardı. Yine de kardeşinin kızı olduğu için onu yanında tutmuş, büyütmüş ama ilk fırsatta da evden gitmesini sağlamıştı; mürebbiye olarak. Ama Kuzeni Elizabeth ile arası çok iyiydi. İkisi de aynı boydaydı. Ama görünüşte birbirlerine hiç benzemezlerdi. Elisabeth narin görünümlü, sarı saçlı ve mavi gözlüydü. Nerina ise kızıl saçlı, yeşil gözlü manolya teni vardır. Aynı annesi gibi. Annesi şarkıcıydı. Cordon kontunun küçük kardeşi olan babası, annesini görünce ona aşık olmuş ve kaçarak evlenmiştir. Elbette ailesi tarafından dışlanmıştı. Ama ikisi de ölünce Nerina amcasının yanına verilmiş ve onunla yaşamak zorunda kalmıştır.

Nerina geri döndüğünde tatsızlık çıkmaması için davet bitene kadar yazlık pavyonun tavan arasında saklanmaya karar verir. Hanımellerinin gizlediği pencereden dışarıyı izlerken Lord Rupert ve Lady Clementine'nin geldiğini görür ve tüm konuşmalarına şahit olur. Lord, Clementine'nin tavsiyesi üzerine, saf ve aptal olduklarını düşündüğü Elizabeth Grey ile evlenmeye karar verdi. Elbette Cordon Kont'u bundan gayet memnun kalmış ve kabul etmişti. Fakat Nerina işin iç yüzünün farkındaydı ve bu gerçek amcasının ya da yengesinin fikrini de değiştirmeyecekti. Sevdiği kuzeninin böyle bir sıkıntı içine gireceğini düşünmek, onu üzüyordu. Dahası öğrendiğine göre bir askere aşıktı. Elizabeth acısından ne yapacağını bilemez iken düğün hazırlıkları başlamıştır. Ama Nerina hem kendisini hem de Elizabeth'i kurtaracak bir yol bulur. Onun yerine geçecektir. Bunu ise tek bilen Bessie idi ve zaten o da Nerina ile gidecekti.

Her şey düzenlendiği gibi olur. Elizabeth sevdiği adam Adrian ile Hindistana kaçar. Nerina ise sarı peruk takıp, yüzünü gizleyen dantelli bir gelinlik giyip Lord Ruper Worth ile evlenir. Elbette Nerina yeni evine gidip, yüzünü açınca Rupert durumu anlar ve hiddetlenir. Onu eve geri götüreceğini vs. söylerken Nerina davet gecesi duyduğu ve öğrendiği her şeyi anlatır. Eğer herkesin bunu öğrenmesini istemiyorsa kendisine katlanacaktır. Nerina ise zengin bir adamın eşi olmanın faydalarından yararlanacaktır. Ama Rupert onunla evlenmediğini Elizabeth Grey ile evlilik yaptığını, kendisi ile olan evliliğin geçersiz olduğunu söyler. Çünkü o, Nerina Grey'dir. Ama Nerina onun tam adının Nerina Elizabeth Grey olduğunu söyler. Yani o gerçekten de onunla evlenmiştir. İkisi de birbirinden nefret etse de birlikte yaşamaya mecbur kalırlar. Ama Nerina Ruper'ın arzu ettiği gibi at koşturmasına izin vermeye niyeti yoktur. O evli kadınla eğlencesine izin vermeyecektir hatta adamın hayatını cehenneme çevirecektir. Çünkü kibirli, iğrenç ve kötü bir adamdır. O ve onun gibi tüm soylular Nerina için iğrenç insanlardı.

Zaman içerisindeki çekişmeleri, Rupert'ın hayatı konusunda öğrendiği daha ayrıntılı bilgiler Nerina için ona karşı yumuşamaya neden olacaktır ama yine de Rupert hala onun gözünde iğrenç bir adamdır. Yine de içten içe adama aşık olmaya başlamıştır. Rupert'da farklı hissetmemektedir ama bir gün kıza tecavüz etmeye kalkışır ve daha başlamadan biten bir ilişkileri olur. Nerina her zaman olduğu gibi böyle bir ortamdan kaçar. Devamını her zamanki gibi size bırakıyorum. :)

Kitap hakkındaki genel görüşüm: Barbara Cartland'ın okuduğum ilk kitabı ve açıkçası çok beğendim. İnsanı heyecanlandırmasını ve meraklandırmasını iyi biliyor. Güzel bir dil kullanmış ve akıcı bir anlatımı var. Yazarımız aşk türünü en iyi şekilde bize sunan yazarlardan.

Yalnız kitabın sonu yok diyebilirim. Yani var da yok gibi. "Ee ne oldu yani şimdi? Devamı yok mu bunun, burada mı bitti?" dedirtiyor. Bu biraz sinir bozucu. Bu yüzden kitaptan 1 puan düşüyorum. Aksi halde tam 10'luk bir kitap.

Kitap önerisi: Güzel bir aşk romanı okumak isteyenlere tavsiyemdir.

Puan: 10/9

Kitap Fiyatı: 5-10 (Çok eski bir yayın. Kitapçılarda satışını pek görmedim.)


DİPÇE: Benim elimdeki basım Kelebek Yayınlarına ait, 1970'lerde basılmış. Açık attırma sitelerinde ve yukarıda resmin altında yazan sitede kitap mevcut. Kimi yerde Mağrur Sevgilim, kimi yerde Mağrur Sevgili yazmışlar ama elimdeki kitap SEVGİLİM demekte. Sıfırını bulmak zor gibi arkadaşlar ama muhakkak bulup okuyun, aşk romanı sevenler. Ben aşk romanı alıp okumam ama sevdim. Teyzem vermişti bana onun zamanından kalma. :D Kitabın arkasında "Cartland'ın son aylarda ellerden düşmeyen kitabı" diye bahsediyor ya yedi bitirdi beni. :) Eski kitapları her daim severim. Kimi insan 2.el kitabı sevmez ama böyle yıpranmış ama sağlam kitapları seviyorum. 30-40 yıllık bir kitap yani elimdeki. :)

KARAKTERLER
 
 Sir Rupert Wroth, yakışıklı, cazibeli ve çapkın bir Avam kamarası üyesi. Gelecekteki Dışişleri Bakanı adayı. Kibirli, gururlu ve özgür ruhlu ama bir o kadar akıllı ve güçlü bir erkektir. Yalnız kadınlara düşkünlüğü başına iş açar ve evlenmek zorunda kalır. Elbette kime niyet kime kısmet misali, evlendiği gün aslında talep ettiği kişiyle evlenmediğini görür. Evlendiği istediği kızın kuzenidir ve kendisine çektirmek niyetindedir.  Ama tüm bunların içinde onun böyle olmasına neden olacak sırları ve kapanmayan yaraları vardır.

 
Nerina Elizabeth Grey, işin özünde bir soylu ama ailesi tarafından reddedilmiş bir babanın kızı. Annesi şarkıcı ve babası ile kaçıp evlenir ve kendisi doğar ama ana babasının ölümü üzerine amcası Herbert Grey'in evine taşınmak zorunda kalır ve orada büyür. Yeterli yaşa gelince de amcası onu evden mürebbiye olarak gönderir. Ama o birkaç ay da bir, istemese de, eve geri döner. Çünkü çalışma koşulları iyi değildir; evin erkekleri taciz eder. Bir gün Rupert Wroth'un tertibini öğrenince kuzeni gibi davranıp, onunla evlenir. Hem hayatını yaşayacaktır hem de bu adama acı çektirecektir. Çünkü ilişkisini gizlemek için kuzenini kullanmak istemiştir ve Nerina için tüm soylular hemen hemen aynıdır; iki yüzlü, ahlaksız ve çirkin insanlardır. Herkese yüksekten bakıyorlardır. Ama Nerina'da Sir Rupert'ın cazibesine kapılanlardan olacaktır ama ikisi de çok gururludur.



 
Elizabeth Grey, Nerina'nın amcadan kuzenidir. Narin, sarışın ve mavi gözlü güzel temiz yürekli Elizabeth, kuzenini çok sever ve onunla çok iyi anlaşır. Bir asker olan Binbaşı Adrian'a aşıktır ve onunla evlenmek ister ama babası böyle bir şeye asla izin vermeye niyetli değildir. Bunun yerine onu bir Lord olan Sir Rupert ile evlendirmek ister. Ama bu tertibi bozan Nerina olacaktır. Kuzeni onun yerine Rupert ile evlenirken, Elizabeth'de sevdiği adam ile Hindistan'a kaçar ve evlenir.


* Resimler temsilidir. :)