7 Nisan 2015 Salı | By: YeniAy M.

Özgürlüğün Elli Tonu



UYARI: Kitap hakkında bilgi içerdiğini unutmayınız.


"Her şeyinle benimsin, Anastasia"


KÜNYE

Yazar: E. L. James
Yayıncı: Pegasus
Sayfa: 697
Baskı Yılı: 2012(1.baskı)

Evet, elli ton üçlemesinin son kitabı ile karşınızdayım. Nerede kalmıştık? Ah, evet! Ana, Christian'ın sakladığı 'sadistlik ve annesi' ile ilgili durumun şokunu atlatmaya çalışıyordu ki helikopterin kaybolması ile yüreği ağzına gelmişti. Neyse ki bizim oğlan iyi bir pilot. Fakat bunun sıradan bir arıza olmadığını da diğer kitapta öğrendik.

Christian, Ana'ya evlenme teklif etmişti ve bunu herkese duyurmuşlardı. Üçüncü kitap, doğrudan balayından başlıyor. Güney Fransa açıklarında demirleyen yatları ile günün gün eden çiftimiz, günlerinin tadını çıkartıyorlar. Christian kıskanç ve korumacı bir adam olduğu için Ana bir iki sorun yaşasa da keyiflerine diyecek bir şey yoktur. Fakat, eve geri dönme zamanı gelince Christian'ın şirketinde meydana gelen sabotaj ile Ana'nın huzursuzluğu geri gelir. Çünkü daha öncede helikopter arıza yapmış ve bu Christian'ı neredeyse öldürmüştü. 

Arka arkaya meydana gelen olaylar, başlarına bela açan adamın kim olduğu sorularını etrafta uçuştururken tüm bunların arkasındaki kişinin Ana'nın çalıştığı yayınevindeki eski editör patronu Jack olduğu ortaya çıkınca Christian, Ana dahil ailesindeki herkesi üst seviyede korumaya alır. Fakat Ana durumun o kadar büyük olduğundan şüphelidir zira Grey her zamanki ketum biridir. Jack sorunu ile uğraşırlarken Ana da hayatını yaşamaya çalışmaktadır ama Grey'in aşırı korumacı tavrı her zamanki gibi sorun yaratıyordur. Üstüne üstelik Ana'nın hamile kalması, baba olmaya hazır olmayan Christian için büyük bir şok olur ve bundan duyduğu rahatsızlığı belli etmekten çekinmez. Elbette her hamile kadın gibi bu Ana'yı da üzecektir ve kocası ile arasında buzdan duvarlar örmesine neden olacaktır. Grey'in Elena ile görüşmesi de uçurumu büyütecektir.

Bu sırada Jack'in başarısız girişimleri onu başka bir hedefe yöneltmiş, başka bir Grey'i kaçırmıştır. Ana'dan kimseye haber vermemesi ve 5 milyon dolar gibi bir miktarı kendine getirmesini istemiştir. Aksi halde rehine ölecektir. Ana iki derede bir kalır ve ne yapacağı konusunda kafası karışır. Ama Jack'in bir şekilde her attığı adımı bilmesi ona başka seçenek vermez ve boyun eğerek bankaya gider ve parayı çekmeye çalışır. Lakin Grey'in bunu öğrenmesi ve Ana'nın bir şey söyleyememesini Christian terk edildiği şeklinde yorum yapmasına neden olur.

Grey kurtulacak mı? Ana işin içinden nasıl sıyrılacak? Christian aşkını kaybettiğinde ne yapacak? Bebek ne olacak? gibi nice soruya cevap ve fazlası kitapta sizi bekliyor. :)

GENEL YORUM: Son iki kitabın girişi Christian'ın geçmişi-bakış açısı ile açılıyor. Oldukça kısa bir giriş olsa da güzel bir değişiklik. Bu son kitapta da yazar, kitabın sonlarını Grey'in bakış açısına, çocukluğundaki bir anıya ve Ana ile ilk karşılaşmasını onun gözünden anlatmak için ayırmış. Doğrusu Christian'ın bakış açısı ile bunu görmek güzel oldu. İleride Uyumsuz ve Vampir Günlükleri serisinde olduğu gibi erkek karakterin gözünden bir kitap çıkarsa şaşmam. :) 

Doğrusu Jack'in Grey'in ailesi ile ilgili geçmişini kurcalaması ve bazı belgeleri elde etmesinden acaba bizim oğlanın gerçek babası üvey babası sandığı adam mı diye merak etmeme neden oldu, ama değilmiş. Başka bir şey çıktı. :D

Kitabın sonlarına gelince zaman atlamaları görüyoruz. Doğrusu yazarın ileri ki zamanları anlatmak istemesi güzel olmuş. Mutlu sonu herkes sever. :)

Kitap Okuma Önerisi:  Finali almamak olmaz.

Puan: 10/9


Kitap Fiyatı: 35

KARAKTERLER


Christian'ın üvey annesi. Çocuk hekimi. Yıllar önce Christian bulunduğunda onunla ilgilenen hekim bu hatun. Anladığım kadarı ile bu iki çiftin çocukları olmuyor, bu yüzden üç çocukları da evlatlık. Christian'ı da evlat ediniyorlar. Çocuklarına çok düşkün olduğunu söylememe gerek yok. Ana'ın ortaya çıkması en çok onu sevindiriyor, zira oğlunun mutlu olduğunu görmek için yıllardır bekliyor.


Christian'ın üvey babası. Kendisi bir avukat. Karısı ile birlikte üç çocuk evlat ediniyor. Her baba gibi o da çocuklarına düşkün.


Ana'nın annesi. Bizim kızın güzelliğinin annesinden aldığı kesin. :) İflah olmaz bir romantik bu teyze. Dört koca eskitmiş. Bu gidişle beşinci kocayı alır diyorum. Resmen yedi kocalı hürmüz. :)


Ray Steele. Ana'ın üvey babası ama onun soyismini alıp, onun tarafından büyütülmüş. Kan bağı olmamasına rağmen Ana'ın kişilik olarak Ray'e daha çok benzediği söylenebilir. Annesinin ikinci kocası. Eski bir asker ve balık tutmaya bayılıyor. Babayı anneden daha çok sevdim. Daha ilgili. Ray de Ana'yı öz kızı gibi seviyor.

Taylor. Christian'ın şoförü ve özel koruması. Güvenliğin başı bu adam. Grey'e oldukça bağlı, eski bir asker. Sevdiğim karakterlerden biri de bu. Boşanmış, bir kızı var. Eğitim masraflarını bizim Grey karşılıyor. Evin hizmetkarı Bayan Jones'e abayı yakmış. :)