4 Nisan 2015 Cumartesi | By: YeniAy M.

Karanlığın Elli Tonu



UYARI: Kitap hakkında bilgi içerdiğini unutmayınız.


"Sana ihtiyacım var, Anastasia!"

KÜNYE

Yazar: E. L. James
Yayıncı: Pegasus
Sayfa: 634
Baskı Yılı: 2014(4. baskı)

Grinin Elli Tonu'un sonunda Ana, Christian'ın kadınlara acı çektirmekten zevk alması karşısındaki acı gerçek ile ciddi manada yüzleştikten sonra bu ilişkiyi daha fazla yürütemeyeceğini anlamış, ve Grey'den ayrılmıştı.

Kitabımız Ana'nın küçük bir yayınevinde asistan olarak işe başlamasıyla devam ediyor. Ana sevdiği adamı terk etmenin verdiği acıya dayanmaya çalışır iken bir yandan da kariyerine odaklanmaya ve işini en iyi şekilde yapıp hayatını kazanma derdindedir. Fakat aradan çok da uzun olmayan bir zaman dilimi geçtikten sonra Grey tekrar karşısına çıkar ve Ana'ya daha öncekinden farklı bir teklif yapar. Artık canını yapmak istemediğini, bunu yapmaktan da çekindiğini ama onsuz olmaya da katlanamadığını söyleyerek Ana'yı geri ister. 

Kural yok, ceza yok.... Ana teklifi kabul eder ve ilişkileri kaldığı yerden devam eder. İlk zamanlar her şey güzel gibi giderken Leila isimli eski bir itaatkarın Ana'nın karşısına çıkması ve yaşamını tehdit etmeye başlaması ile sıkıntılar başlar. Christian bu durumdan büyük endişe duyar ve Ana'yı geçmişinden korumak için elinden geleni yapmaya başlar ama bu durum Ana'nın da canını sıkmaya başlayacaktır. Çünkü kısıtlamalar bunaltıcı olmakta, Grey de en az kendisi kadar inatçı olmaktadır. Ama tüm bunlara rağmen sevdiği adamdan bir türlü vazgeçemez ve onunla kalmayı sürdürür.

Lakin tek sorun Leila değildir. Christian'ın çocukluğundan gelen sorunlarının etkisi... saklamak istediği bir sır.... Ana'nın bunları deşmek için çabası... Fakat içten içe de Christian'ın dürtülerini yerine getiremeyecek olma korkusu da baş gösterince Ana iyice çıkmaza sürüklenmeye başlar. Bir de işin içine Bayan Robinson da girince Christian konusundaki korkusu tavan yapacaktır. Zira Bayan Robinson yani Elena'ya göre Christian eski yaşam tarzından uzak kalabilecek biri değildir ve ihtiyacı olan da budur. Ana ona bir süre sonra yetmeyecektir. Ama Grey için ise tüm gerçeklik Ana'dır ve Anastasia bundan bir türlü emin olamaz ve Elena'nın haklı olmasından çok korkar.

Leila sorunu devam ederken bir de iş yerindeki patronu Ana'yı taciz edince, Grey iyice çileden çıkar ve adamı yaka paça kovar.... Her şeyden öte, Grey'in kendisi ile ilgili sırrı Ana'ya itiraf edince Anastasia asıl şoku o zaman geçirir ve artık her şeyi yeniden sorgulaması gerektiğinin farkına varır. Bir karar vermesi gereklidir. Bu gerçeği kabullenip devam mı etmeli yoksa ilişkiyi tamamen bitirmeli midir?

GENEL YORUM: İlk incelemenin sonunda da(yani başında da) söylediğim gibi kitapta ucunu yakaladığım durum; Grey'in ruhsal durumu ve temeli! O ipi bu kitapta iyice çektik ve sırlar gün yüzüne çıktı. Gerçi insan psikolojisinden azcık anlayan durumu tahmin edebilirdi. :)

Kitap yine eğlenceli bir anlatım dili ile akıcı bir şekilde yazılıp çizilmiş. Benim kitapta en sevdiğim ve gülerek okuduğum kısım Ana ve Grey arasındaki e-posta yazışmaları. Bence çok eğlenceliler. Bilhassa Grey'in imzaları bir harika! İnsanın eşi ile sürekli e-postalaşası geliyor. :D

Kitap Okuma Önerisi:  İlkinin güzelliği ile devam.

Puan: 10/9


Kitap Fiyatı: 35

KARAKTERLER

Varlıklı bir ailede yetişen Kate, Ana ile yakın arkadaştır. Gazetecilik okumuştur. Mezuniyet için Grey ile yapacağı söyleşide hastalanınca Ana'yı kendi yerine göndermiş ve böylece ikilinin tanışmasına ve ilişkiye başlamasına vesile olmuştur. Fakat Kate'in içgüdüleri oldukça güçlü. Grey'in tehlikeli olduğu görüşünde ve bu konuda Ana'yı sık sık uyarıp gözlerini üzerlerinde tutmaya çalışsa da arkadaşının her daim yanında. Bu kitapta her şeyi öğrendiğinde çileden çıkacak.(filmde ise tam tersi grey'in destekleyen bir hali var. Bozmasalardı iyi olurdu.) Bu arada kendisi Grey'in büyük kardeşi Elliot ile birlikte. :)


"Kaçtım bebek!"

Christian ve Mia'nın büyük kardeşi. O da diğer ikisi gibi evlatlık. İnşaat işi ile uğraşıyor. Christian'a benzer hiçbir yanı olduğunu söyleyemem. O daha sıcak ve sempatik. İlk kitapta Kate ile tanışınca ona aşık oluyor. Sonlarının mutlu olduğunu söyleyebilirim. 

Mia, ailenin en küçüğü ve tek kız. Bir süre önceye kadar Paris de aşçılık kursu görüyordu. Yani yemek sektörü ile ilgilendiğini söyleyebiliriz. Christian küçük kız kardeşine her daim düşkündür. O da Elliot gibi samimi, sıcak ve sempatik bir kişiliğe sahip. Kate'ın erkek kardeşi Ethan'dan hoşlanıyor. Sanırım o da ondan. Kitapta sonuca ulaştırılmayan bir ilişkileri var.


Ana'nın yakın arkadaşlarından biri. Fotoğraf tutkunu ve bu konuda da oldukça yetenekli. Christian ile bir türlü yıldızı barışmıyor zira ikisi de biliyor ki Jose, Ana'ya aşık. İkisinin de babası asker iken arkadaşlarmış. 

(Temsili resim)

Ethan Kavannagh. Kate'in erkek kardeşi. Bu çocuk da Ana hayranlarından sayılır ama onunki aşk seviyesinden ziyade sadece hoşlaşmak. Zaten Mia ile tanışınca yelkenleri ona çevirse de ilişkiden emin değil, şimdilik arkadaş olarak kalmak istiyor. Zira ikisinin de kardeşleri birlikte ve ikisi de birlikte olursa bunun garip görüneceğinden endişeleniyor.