27 Ekim 2016 Perşembe | By: YeniAy M.

Özel Bir Yazı: Eleştiri Önemlidir


Selamünaleyküm,

Kitapları okuduktan sonra yaptığım yorumları yayınladıktan sonra eser sahiplerini etiketlerim. Elbette sosyal medyada mevcut olanları. Fakat ne yalan, içten içe de bir tedirginlik yaşarım. Ne için tedirginlik? Kitaplarındaki olumsuz eleştirilere karşı verecekleri tepki... Aslında işin aslında çok güzel cevap vermesini ve susturmasını bilirim ama münakaşaya gelemiyorum. Yani boş yere sinirim hopluyor, zamanımı yiyor ve okuduğuma bin pişman ediyorlar.

İşte böyle geçmişte kitap yorum/eleştirisi ile ilgili yaşadığım bir kaç sıkıntı yüzünden böyle bir yazı hazırlayıp eklemeye karar verdim. Net göremiyorsanız resmin üzerine tıklayın. Aslında doğrudan yazıyı yorum başına 'başlık' olarak eklesem mi diye düşündüm ama okuyanlar kitabın içeriğinden bir bilgi sanıp, yanlış anlamalara neden olabilirim endişesi ile resim olarak hazırladım.

Eleştiri önemlidir arkadaşlar. Tam da yukarıdaki resimde yazanlar dolayısı ile. Yazarlar ve yayınevleri kitapları hakkında eleştirilerim konusunda hoşuna gitmeyen olumsuz eleştiriler yüzünden gelip benle didişmeye kalkmasın(gerçi yayınevlerinde böyle şeyler olmaz da yazarlarda olabiliyor.). Madem kusursuz olmak veyahut ona yakın bir şey olmak ve o şekilde anılmak istiyorsunuz; ilk başta eksiklerinizi görüp bilin. ;)

Herkese selametle.