15 Ağustos 2013 Perşembe | By: YeniAy M.

Obsidiyen


BU KİTABA DA GÖZ ATIN: SULTANLARIN GÜNLÜĞÜ- AY ve GÜNEŞİN SALTANATI





UYARI: Kitap hakkında bilgi içerdiğini unutmayınız.

Hey yakışıklı, hangi gezegendensin sen?

 

Geçenlerde, seri kitaplarımdan birini alırken gözüme çarptı. İlginç bir ismi vardı ve yazarı daha önce hiç duymamıştım. Kitaptaki yakışıklıyı görünce insanın ilgisini çekmemesi mümkün mü? :) Kitabı inceleyince bir sonraki zamanda almaya karar verdim ve elime para geçer geçmez(bayram ve harçlık veren akrabalar sağ olsunlar.) gidip aldım. Ben bu kitabı tek bir kitap zannetmiştim ama yanılmışım. Hay, aksi! Gene seri bir kitaba başladım! Seri kitaplarını sorunu da bu; illa ki hepsini almak zorundasın yoksa hikayen yarım kalıyor. Maalesef kitaplarımız ucuz da değil! :( Konuya gelelim.

Obsidiyen, bir fantastik değil, bilim kurgu romanı. Daemon ve kardeşi Dee(ikizi), Lux isimli bir gezegenden gelen, uzaylı bir aile. Elbette, Superman misali, gezegenleri yok edildiği için, küçük yaşlarda, meteor yağmuru ile geliyorlar ve kendileri tek uzaylılar değil. Bir sürü Luxenli var ve yaşadıkları kasabada da mevcut ama hepsi dost canlısı, merak etmeyin. Hükümette kendilerinden haberdar ve onların kendilerini açık etmelerine izin vermiyorlar. Eh, o zaman heyecan nerede? Heyecan, yok olan tek gezegenin Lux olmaması.  Lux, Latince "ışık" anlamına geliyor ve bizim uzaylıların asıl görüntüsü de ışık ve "karanlık" olan karşı düşmanlarıda var. Onlar da karanlığın her şeyi emmesi misali, Luxenlilerin güçlerini emip, yok ediyorlar. Kötücül varlıklar yani.

Deamon'ın ailesi, geçmişte kötü bir tecrübe yaşadığı için hiçbir insan ile ilişki içerisinde olmuyorlar hatta onları kendilerinden uzak tutmak için de her şeyi yapmaktalar. Ta ki Katy isminde güzel bir hatun gelene kadar(elbette!). Bizim yakışıklının ikizi olan Dee(kendimde çok özleştirdim ya! Çocuksuluğu bana benziyor.), insan arkadaş edinmek istiyor ve bunun için Katy hazır durumda. Elbette Deamon, buna engel olmak için uğraşmakta ve bunu çok açık seçik dile getirmekte. Diğer uzaylı yakınları da bu konuda Deamon'ı destekliyorlar. Ama ne yaparsa yapsın kader ağlarını örüyor ve Deamon, kızı kurtarmak zorunda kalıyor. Bu yüzden de Katy üzerinde sadece kendi gibilerin görebildiği bir iz bırakıyor ve bizim kötücül varlıklarda bu izleri takip ederek onları buluyor.

Kitap boyunca, Deamon ve Katy arasındaki elektriği almamanız mümkün değil! Hatta ilişkilerinin ilerlemesini görmek, çatışmalarını görmek ... Paha biçilemez! :D Hanımlar, Deamon delisi olacaklar, Edward halt etmiş yani! Çünkü onun karakteri son derece ilgi çekici ve ne yalan yazar, Deamon'ın gözünden tut, vücut kaslarına kadar her şeyi ayrıntılı yazınca, kafada canlanmaması ne mümkün! Zaten kitap kapağındaki temsili resim de sizlere baya yardımcı oluyor. Hayır, hayır! Bu kitap sadece hanımların ilgisini çekmez! Beyler, sizler için de güzel şeyler var ama kabul, kitap Deamon'ın kasları üzerine kurulmuş, ne yapalım yani? Kızların kitap okuma oranı(özellikle bu tarz) sizinkilerden daha çok! :D :D :D

Genel olarak kitap hakkındaki görüşüm: Kitabın dili bence harika ve çok iyi bir akıcılık ile yazılmış. Asla insanı sıkmıyor ve her sayfayı merak ile çeviriyorsunuz. Kitap ise Katy'nin gözünden anlatılıyor ama son bölümde, merak edebileceğiniz ana noktaların bir de Deamon gözü ile anlatıldığı yerler var. Bilim kurgu kitaplarını severim ama uzaylı türlerine karşı fazla ilgim yok. Yazarı bu konuda tebrik etmek gerekiyor çünkü kurgulamasına bayıldım! Daha kitap bitmeden, hemen ikinci ve üçüncü kitapları satın aldım. Gerçi, ikinci kitabı bulamadım kitapçılarda da internetten sipariş ettim, bugün yarın elime geçecek inşallah. O zaman okuyup, gerisi hakkında eleştiri yazımı yazarım.

Kitabın kötü noktaları yok mu? Vallahi bende heyecanı sürekli tavanda tuttu ki benim de beklediğim budur. Kilişe noktalar var mı? Yok edilen gezegen, meteor yağmuru ile gelmeler gibi ufak tefek kilişeler var ama bazen kitaplar o kilişeler olmadan da yazılamaz arkadaşlar.
Söylemeden edemeyeceğim; kitap , bana bu gündeliği kurmam için acayip bir heves verdi. ;)

Kitap Okuma Önerisi:  Şiddetle almanızı tavsiye ederim!

Puan: 10/10

Kitap Fiyatı: 19

BAŞKARAKTERLER

 

Kitabımızdaki asıl oğlan bu; Deamon! (İsmi nasıl telaffuz edilir bilmiyorum. Bana Vampir Günlüklerinde ki Demon'ı hatırlatıyor.). Yakışıklı, çekici, müthiş yeşil gözler ama bir o kadar küstah ve sinir bozucu! Yani, Katy onu bu şekilde tanımlamakta ve haklı da! Kıza tüm öküzlükleri  yapıyor!  Küstah ve sinir bozucu olsa da onun tek derdi ailesini koruyabilmek. Şu an, kitapta bilinen en güçlü Luxenli bu çocuk. Korumacı tavırlarının altında yatan özgüven buradan geliyor. İnsanlara karşı tavırlarının temelinde ailesindeki kayıplar yer alıyor ve çok sevdiği ikizi olan Dee'yi de kaybetmemek için her şeyi yapabilecek bir oğlan ama artık hayatında, kaybetmemek için her şeyi yapabileceği tek kişi Dee değil. ;)
DİPÇE: Film ya da Dizi yapılırsa bu kitaptaki oğlanı oynatsınlar bence.

Efendim, kendisi esas kızımız olan Katy. Kitabı okurken kafamda çizdiğim Katy'ye bu resim uymasa da temsili olarak bir resim eklemem iyi olur diye düşündüm. Kesinlikle başka biri tercihim. Her neyse! Katy, babasını birkaç yıl önce kanserden kaybetmiş, sağlık alanında çalışan annesi ile yeni başlangıç yapmak adına yaşadıkları yerden taşınan ama hayatının sıradanlığı kaybolmak üzere olan bir kız! Deamon ile ilk karşılaşması pek iyi olmuyor ve karmaşık duygular içerisinde iken bir de onun ikiz kız kardeşi Dee ile karşılaşıyor. Dee ise bu kız ile arkadaş olmaya kararlı! Katy, bir yandan Dee ile olan arkadaşlığını ilerletirken diğer yandan arkadaşının ikizi olan Deamon ile ilişkisini anlamlandırmaya ve duygularını reddetmeye çalışmakta. Ama ne mümkün? :)




Dee için sağdan solda araştırarak böyle bir temsili resim buldum. Kitapta temsili resmi yok çünkü(Kitabı okurken beni de Dee olarak canlandırabilirsiniz. :D :D :D ). Dee ikizinin aksine insanlara karşı güven ve sevgi besleyen, hatta onlar içerisinden kendine arkadaş edinmek için uğraşan bir kız. Katy kasabaya taşındığında ise ilk fırsatta onunla tanışıyor ve arkadaşlık başlıyor ama Deamon ve diğer uzaylılar bundan hoşlanmıyor. Dee ise tüm bunlara kulak asmadan olağan biri gibi yaşamak için insanlar içerisinde katılıp uyum sağlamak isteyen biri ki karakteri çok uyumlu bir kız da! Dee, ön yargılardan uzak, etrafına kolayca uyum sağlayabilen ve istediği her şekilde girebilen bir kız. Her uzaylı belli konularda diğerlerinden çok daha başarılılar ama Dee kardeşi kadar kuvvetli değil, bu yüzden kardeşinin aşırı korumacı tavırlarına katlanmak zorunda ve Katy gibi o da bazen kardeşinin bir "öküz" olduğunu düşünmekte.