10 Ekim 2013 Perşembe | By: YeniAy M.

Atatürk ve Kayıp Kıta Mu 2


 

Amerikan yerlileri Türk mü? Kanıt var mı? Mu ile ilgimiz nedir? Ortak kökenlerimize dair kanıt var mı?

 
 

Yazarımız Sinan Meydan Mu ve Atatürk ile ilgili 2.kitabı ile bizlerle.  Tartışmasız ilk kitabından daha doyurucu kalınlıkta ve daha ilgi çekici bilgilere sahip. Özellikle de "bana göre" kitabın sonlarında resmi olan bir piramit resmi, denizin altında bulunan kayıp uygarlıklara çok iyi bir kanıt olmuş.

Kitap çeşitli bölümlere ayrılarak son derece düzenli bir kitap olarak karşımıza çıkmış. İlk bölümde Atatürk'ün Mu, Mayalar ve Kızılderiler ile ilgili çalışmalara ve bu amaçla görevlendirilmiş Tahsin Bey üzerine odaklanmış. Mayatepek soyadı verilen (Tepe yerlilerin dilinde TEPE demek. Atatürk tarafından verilmiştir.) elçimiz çeşitli raporlar göndermiştir. Tepek'in raporlarından "Mu"'nun varlığına inandığı izlenimini edinmekteyiz ama bana göre Atatürk, her ne kadar O İngiliz albayı ülkeye davet edip, kitaplarını çevirtse de son derece şüpheli yaklaşmıştır. Çünkü ben bile albayın yazdıklarındaki büyük boşlukları ve delil sorununu görebiliyorsam Atatürk hayli hayli görmüştür. Atatürk'ün daha çok şu an yaşayan ve önceden yaşamış uygarlıkların dilleri, simgeleri ve yazıtlarına bakarak Türkler ve dilleri ile ilgisine odaklandığı ve ana çalışmasının bu olduğunu söylemem yanlış olmayacaktır. Çünkü daha kesin kanıtlar sunmaktalar. Öbür türlüsü havayı yumruklamaya benzer.

İlk bölümde en ilgi çekici olan Mayatepeğin raporlarından ziyade Atatürk'ün Mayaca kelimeleri ile ilgili çözümlemesi bence. Kısacası bir sözlük tablosu çalışması diyebiliriz de. Örneğin Chacal Mayacak Çakal demek. Aynı. Pek: Kö-PEK gibi.. Ama bu Atatürk'ün "tahmini" çalışmalarıdır. Ve açıkçası dil bilimci değilim ama  ilk aşamada "yakıştırma" yaparak Türkçe' ile bağ kurmaya çalışmış izlenimi edindim. Bölümün sonunda ise Kızılderilerin ve Türklerin kandaş olduğu tezinin bugün kanıtlandığına dair bilgiler bize sunulmuş.

İlerleyen bölümlerde zaten Türk ve Kızılderililerin üzerine yazılmış bilgiler var. Veee bahsettiğim resim. Kitabın sonlarında kaliteli kağıda renkli olarak basılmış resimler var. Japonlar tarafından BULUNMUŞ su altında kalmış medeniyetin kalıntıları aşağı yukarı yok olduğu söylenen kıtaların bulunduğu bölgelerde duruyor. %100 aynı yer değil ama sonuçta çizimle kondurulan yerin isabetli yer olduğunu kim iddia edebilir? Veya kara parçalarının oynadığını çabuk mu unuttuk? Yerimizde saymıyoruz, hareket halindeyiz sürekli.

Kitap hakkındaki genel görüşüm: İkinci bölümde Mu varlığına dayanan bilimsel deliller sıralanmış ama açıkçası bulunan yazıtlardan açıkça "MU" yazan bir yazıt olsa bugün bilim dünyası daha ciddiye alırdı bu durumu. Bu yüzden yazıtlar görünüşe göre "mu" isminden ziyade var olmuş ama yok olmuş, güçlü bir kara parçasından bahsetmekte ama MU yakıştırması yazarlarca yapılmış. İlk sırada Naakal tabletleri verilmiş ama önceki kitapların eleştirisinde de yazdığım gibi bu tabletler nerede? Resim yok, çizimle olacak iş de değil. Bu bana evrimi kanıtlamak için öne sürülen ara geçiş formlarının el çizimini anımsatıyor. SIFIR! Kesinlikle kanıt niteliği taşımamakta, iddiadan öteye gidememekte. Yazarımız her ne kadar kanıtlama derdinde olsa da bilimsel olarak ciddiye alınacak kadar delil elimizde yok. Ama şundan eminim ki yok olmuş güçlü medeniyetler var. Adları ne olursa olsunlar ama onlardan hangisi ilk insan medeniyeti? İşte bunu bilmiyoruz.

Kitapta çok ilgi çekici bilgiler var. Özellikle Amerikan yerlileri ve dilleri ile Türkçe arasındaki bağ gibi. Ayrıca diğer kültürler ile olan ortak noktalarımız ve kandaşlığımıza vurgulanan noktaların gerçekliği son derece yüksek delil ki kanıtlanmış olduğu ama bilerek göz ardı edilen bir bilgi olduğu görüşündeyim. Şimdi mantıklı olalım. Kim Türklerin Batılılardan çok önce Amerika'da olduğunu ve halen orada yaşadığını kabul etmek ister ki? Kültürel Emperyalizm amacına hizmet eder mi? Etmez!

Kitap Okuma Önerisi: İlkini almasanız bile bunu alın.

Puan: 10/9

Kitap Fiyatı: 28 (ben 20 tl ye aldım zamanında. İndirime denk gelmiş olabilirim. Hatırlamıyorum ama netten bu fiyata alabilirsiniz ama yanında başka kitaplar falan alında kargo parasıyla 28'e denk gelmesin :D )