10 Ekim 2013 Perşembe | By: YeniAy M.

Atatürk ve Kayıp Kıta Mu 1


 

Mu ve Atatürk ilişkisi nedir? Tahsin Mayatepek neden Amerika'ya elçi olarak atandı?


Sinan Meydan'ın  Mu kıtası ve Atatürk ilişkisi üzerine yazdığı ilk kitabı. Yazarımızın Mu ile ilgili bilgilerinin ana kaynaklarından biri tartışmasız James Churchward'ın kitapları. Ama odaklandığı nokta Atatürk'ün bu konudaki araştırmaları, gidişatı ve Türklerin kökeninin yeri...



Kitap iki alıntı ile başlıyor. Biri Atatürk'ün, Türklerin ana yurdu ile söylediği bir konuşmasından alıntı, diğeri ise Meksika piramitlerinde bulunan bir yazıt. Atatürk, yeryüzünün her yerinin Türkler için yurtluk yaptığını öne sürmektedir(aslında günümüze bakarsak bu söz yanlış sayılmaz. Nereye gitseniz bir Türk bulmaz mısınız? Gerçi burada bahsedilen yorum toplu yaşama. Ama günümüz belgeleri gerçekten de gitmediğimizi sandığımız yerlerde bulunduğumuzu gösteriyor. Hatta nispeten yakın tarih sayabileceğimiz Osmanlı ve öncesinde de)

Diğer alıntıdaki yazıt eminim hepinize tanıdık geldi? Hz.Nuh tufanını anımsattı, değil mi? Tufan ve Hz.Nuh hakkında her kültürde muhakkak anlatılagelen bir efsane, anlatı vardır. Bizim için dünyanın öbür ucu sayılan Amerika kıtasında bile buna rastlıyoruz.

Kitabın ilk bölümlerinde Atatürk'ün Türk Tarih Tezini ve Güneş Dil Kuramını neye dayanarak attığına değiniyoruz. Daha sonra ise Mu konusunda bize bilgi sunuluyoruz. Bu bölümün sonunda Mu'nun yok oluşu ile ilgili yazıtlara değindiği için ister istemez, adına ister Mu ister başka bir şey deyin, yok olmuş bir kara parçasının varlığından söz etmenin mümkün olduğuna inanmaya başlıyorsunuz(elbette bunların yazdığı söylenen kaynakların gerçekten var olduğunu farz ederek konuşuyorum.). Sonuçta eski insanlar "Ya şöyle bir yalan yazalım, ilerideki insanlar da bize inansın, dalga geçmiş oluruz." diye yalan bilgi yazacak halleri yok. Hiçbir devletin olmayan şeyleri resmi belgelerine "oldu" diye geçirdiğini duymadım da görmedim de. Bu yüzden en azından binlerce yıl önce bir kara parçasının yok olduğundan emin olabiliriz. Ama bu Mu mu? Ya da Mu bahsedildiği gibi ilk insanların kurduğu bir medeniyet mi? İşte ona bir kanıt yok, bulunacağından da şüpheliyim. Çünkü bugün kara parçalarında bulduğumuz antik şehirler bile kat ve kat toprağın altına gömülü olarak karşımıza çıkıyorlar. Kimisini tarihi belgelerden yerini bilerek bulup çıkartıyoruz, kimisini de başka amaçla kazarken... Denizin altında ise üstünde olduğundan daha geniş bir toprak tabakası var ve buraya gömülen bir uygarlığı bulmak, çıkartmak gerçekten de çok güç bir şey. Haberleri takip edenler bilirler. En son ki Pakistan depreminde bir ada ortaya çıktı. O adanın o suyun altında olduğundan kimin haberi vardı? Kimsenin! Allah zamanı gelince, istediği takdirde, bize tarihin gizemlerini sunuyor işte. :)

Devam edersek Mu'nun yok oluşu ile ilgili Meksika piramidinde yazan yazıtı okuduk. Bir de M.Ö 2000 yıl öncesinde yazılan "Baal Yazıtları" nda belirtilen yok oluşunu görelim(Mezopotamya uygarlığı Kaldeliler).


Kitapta Tahsin Beyin yaptığı Amerikan yerlileri araştırmasında Türkçe ile ortak kelimelerin olduğu bir mini sözlük de var. Ve bazı simgelerin yine burada verilmiş; manalarıyla.

Kitap hakkındaki genel görüşüm:  Mu'nun yazarından daha ilgi çekici şekilde kaleme almış yazarımız konuyu. Kaynakların hepsini yazdığı için (James'in aksine :D) daha güvenilir bir kaynak olma niteliği taşımış ama yukarıda da söylediğim gibi o kaynakların %100 doğruyu ilettiğine dayanarak konuşuyorum. Zamanında aldığımda baya ilgi çekici gelmiş, bir çırpıda okumuştum. Yalnız muhakkak dikkatinizi çeken noktaları işaretleyin sonra ben gibi baştan okuma ihtiyacı hissetmezsiniz. :D Kitabın benim için en ilgi çeken olayı, Türklerin ana yurdu konusuna odaklanmış olması. Az biraz insanın milliyetçi damarına dokunduğu kesin bu ögenin. :) Ama kitap Mu'nun yazarı gibi %100 doğrulamadan uzak, elbette ama daha derli toplu, ilgi çekici ve düşündürücü olmuş.

Kitap Okuma Önerisi: Tavsiye ederim.

Puan: 10/8

Kitap Fiyatı: 15,00


Kitapla ilgili verdiğim bilgileri yetersiz bulduysanız ya da ya hadi az biraz daha itele beni de alayım bu kitabı diyorsanız eğer, yazarımızın hem kitabı hem de konu üzerine konuştuğu, doyurucu olan program sohbetini aşağıdan izleyebilirsiniz. ;)