10 Ekim 2013 Perşembe | By: YeniAy M.

Mu Ülkesinin Çocukları: Atalarımızdan Kalan Gerçek Miras

 

Geçmiş insanlar ilkel mi? Nerede doğduk?

 

Atatürk'ün son yıllarında, tabiri caiz ise, deli gibi araştırdığı, hatta bunun için Amerika'ya özel elçi atadığı bir konu üzerine yazılmış bir kitap bu. Yazarın bu konuda birkaç kitabından biri bu ve Atatürk bizzat getirtim çevirttiriyor.
 
James Churchward isimli eski bir askerin bir iddiası ile başlıyor her şey. 14 bin yıl önce Büyük Okyanusta yer aldığı sanılan MU isimli bir kıtanın, insanlığın ve hali ile medeniyetin başladığı yer olarak sunuluyor yazar tarafından. Hatta Atlantis bu medeniyetin kolonilerinden biri olarak karşımıza çıkmakta. O dönemlerde yaşayan atalarımız öyle gelişmişlerdi ki zihinsel güçleri olan insanlardır.  Bugün halen o dönemlerden kalma işaretleri bir şekilde, aynı ya da farklı manalarda kullanmaktayız(örneğin; haç ve gamalı haçı). 
 
Bu kitap Mu Çocukları ile ilgili. Bu Mu çocuklarını "biz" diye yorumlayabilirsiniz, arzu ederseniz. Kitapta ilk önce Kayı Kıta Mu'nun çok kısa bir özeti var. Böylece iddiasını tekrar hatırlatarak kopukluk yaşamamızı engellemeyi ön görmüş. Daha sonra ise kitabın asıl konusuna giriyoruz. Yazarın bize ilk gösterdiği şey MU kıtasının yeryüzündeki KOLONİ-SÖMÜRGE yerleri. Amerika'dan tutun, Anadolu ve Afrika'ya kadar tüm dünyayı ele geçirmiş diyebiliriz. Elbette burada kendi yorumumu katmam gereken bir şey var. Mu kıtasının koloni-sömürge diye sunduğu yerlere verdiklerine bakarsak eğer; bilgi, öğreti, eğitim vb. imkanlar. Yani kısacası medeniyet... Bu yerlere sömürge diyemeyiz. Çünkü biliyoruz ki bir yerin sömürge olabilmesi için o bölgenin ANA MERKEZ (yani işgalci) tarafından tüm zenginliklerinin tüketilmesi gerekir. Sömürgeciler vermez, alır. Ama UYGUR kolonisine bile bakarsak, Mu sonrası en büyük ve güçlü koloni olmaya devam etmiş ve öğretiyi korumaya başarmıştır(tufana kadar). Çeviren arkadaş olduğu gibi çevirdiği için burada yazarın ve kültürünün yaşama bakışını görüyoruz diyebiliriz. Bu yüzden "sömürge" kavramları bizde son derece yanlış seçilmiş kavramlar niteliğindedir.
 
Konuya dönersek eğer sonraki bölümlerde bizlere kolonilerden kalma uygarlıkların(günümüze ulaşanların) öğretileri/medeniyeti hakkında bilgiler sunarak Mu kıtasına bağlama çabasını görüyoruz. Kitapta bazı simgeler, bulunan taş tabletler hakkında mana bilgileri sunulmakta ve bu öğretiler gene Mu öğretisine dayandırılmakta.
 
 
Tartışmasız bizim için kitabın en ilgi çekici özelliği UYGUR KOLONİSİ. Ama bu bizim tarihten bildiğimiz Uygur değil, 14 bin yıl önce var olmuş bir koloni. Açıkçası çok fazla bilgi de verilmemiş.
 
Kitap hakkındaki genel görüşüm: Yazarın tüm MU ile ilgili kitaplarında sunduğu deliller, bilim dünyası için kabul edilebilecek 1. ve 2. delil niteliği taşımamakta. Zaten bir Budist tapınağında bulduğu iddia edilen ve çözdüğünü söylediği hiç bir tabletin resmini vs. göremiyoruz. Dünya üzerindeki tüm antik medeniyetlerin öğretilerindeki ortak noktaları ve simgeleri almış ve birbirine bağlamış. Ve bu bağlantının kökenini de varlığı ile ilgili DELİL BULUN(A)MAYAN Mu kıtasına bağlamış.
 
Tartışmasız olarak söyleyebilirim ki diller arasındaki ortak kelimeler(özellikle antik medeniyetlerin), birbirlerinden binlerce kilo metre uzaklıktaki medeniyetlerin sahip olduğu ortak simgeler, öyküler vb. şeyler bu bilgilerin belli başlı bir kaynaktan yayıldığını gösteriyor. Sonuçta son varsa, başlangıçta vardır ve başlangıç ile son bir tanedir. Demek istediğim siz, geçmişte aynı anda icat edilmiş bir teknoloji ya da efsane bulamazsınız farklı kültürlerde. Muhakkak bir çıkış noktası olan, bu medeniyetleri besleyen ANA KAYNAK mevcut. Bu açıdan kitabın bu ortak noktaları bir araya getirmesi açısından yararlı buluyorum. İnsanı düşündürüyor ve sorular sormasına neden oluyor. Ama dediğim gibi "mu" konusundaki deliller ne bu kitapta ne de diğer kitaplarında güçlü delillere dayanmamakta.
 
Kitap Okuma Önerisi: İlginç bir konusu olduğunu düşünüyorum.

Puan: 10/6

Kitap Fiyatı: 12,50
 
DİPÇE: Kitabı alalı yıllar oluyor ve öyle çok talep edilmiş bir kitap olmadığı için bulmanız zor olabilir. Özellikle internette satışı sonlandırılmış ama kitabın yayınevi Shambala'dan temin edebilirsiniz.