27 Ekim 2013 Pazar | By: YeniAy M.

Star Wars-Bölüm 3- Sith'in İntikamı

 
UYARI: Kitap hakkında bilgi içerdiğini unutmayınız.
 

Jedi'ların düşüşü, Sith'in yükselişi


Klon Savaşları'nın başlangıcından bu yana üç yıl geçmiştir. Anakin artık bir Jedi Şövalyesi olmuştur. Yüzünde ise savaş sırasından kalma bir yara vardır. Şansöyle Palpatine kaçırılmıştır ve Grevious(android asker) jedi'ları gemisinde yakalar ama dooku anakin tarafından öldürülür, grevious kaçar ve dooku'nun ölümü ile droid ordusunun başı olmuştur.

Anakin, Padmé ile olan evliliği halen gizli bir şekilde devam etse de Padmé ile bir ilişkisi olduğunu öğretmeni Obi Wan Kenobi farkındadır ama ses etmez. Öyle ki Padmé ile Anakin'in son zamanlardaki karanlık ruh halini konuşmak için buluşur. Çünkü onu sevmektedir ve kardeşi gibi sevdiği genç için en iyisini istemektedir. Ama Palpatine'in de etkisi ile konuşmasını yanlış anlar. Dahası Anakin aynı annesinde olduğu gibi, Padmé'nin ölümünü görmektedir ve bu onu daha da kötü bir ruh haline sokarken, Yoda'nın nasihatları onu iyice Palpatine'e iter. Ama iyi bir haber de vardır; Padmé hamiledir.

Anakin, palpatine'in ataması ile jedi konseyi içerisinde onun temsilcisi olur ama konsey bundan memnun değildir dahası üstat unvanı verilmemesini Anakin'de hakaret kabul eder ve jedi'ların ona güvenmediğini söyler ki palpatine sağ olsun. Obi Wan Grevious'un yerini öğrenir ve peşinden gider. Palpatine maul'un intikamını almak niyetindedir. Anakin ise Palpatine'in sith lordu olduğunu öğrenir ve bunu şu an tapınakta kalan en yetkili jedi üstadı windu'ya söyler. Windu birkaç jedi ile adamı tutuklamaya gider ama windu hariç hepsi öldürülür. Tam windu palpatine'i öldürecekken Anakin ona engel olur ve kolunu keser. O anda Palpatine adamı öldürür ve Anakin sith olarak klon birlikleriyle tapınağa saldırır ve hepsini öldürür. Aynı anda tüm klon birlikleri de jedilara saldırmaya başlamıştır.

Kaçmaya başaranlar arasında Yoda ve Obi Wan'da vardır ve Bail Organa onları gemisine alarak korumaya alır. Corucant'a dönen Jedi'lar senato toplanmışken tapınağa girerler ve sinyal alan tüm jedilara bir uyarı yollarlar; uzak durun ve saklanın! Katliamın arkasındaki kişinin Anakin olduğunu ve sith olduğunu öğrenince Obi Wan yıkılır ve onu bulmak için Padmé'nin yanına gider ama Padmé gerçekleri kabul etmeyerek nereye gittiğini söylemez. Obi Wan kızın hamile olduğunu fark eder ve babanın Anakin olduğunu anlaması onun için zor olmaz.

Padmé Anakin ile görüşmek için tek başına Mustafar'a gitse de yalnız değildir. Obi Wan gemiye gizlice girer. Vader ayrılıklı liderlerini öldürmüş ve savaşı sonlandırmış. İmparatorluk ilan edilmiş ve Palpatine kendini imparator olarak adlandırmıştır. Yoda onunla dövüşür ama yenik düşerek kaçmaya mecbur bırakılır. Anakin, Obi Wan'ı kendisini öldürmesi için getirdiğini düşünerek Padmé'yi boğar ve obi wan ile savaşır ama yenilerek kol ve bacakları obi tarafından kesilir ve yanarken ölüme terk edilir.

Padmé'yi Yoda ile buluşacağı mekana götürerek sağlık ekiplerine teslim eder ve padme çocuklarını doğururken ölür. Luke obi wan tarafından Tatooine'e üvey amcası Owen'ın yanına götürülürken, Leia Organa tarafından evlat edinilir. Vader hayattadır ama özel bir ünite içinde yaşamaya mahkumdur. Qui Gon ise güç ile bir olmuş bir halde geri döner ve Yoda ile Obi Wan bunu yapmayı öğreteceğini söyler. Bundan sonra ise imparatorun yok olması ve Jedi'ları geri dönüşü için en az 20 yıl geçmek zorunda kalacaktır.

Kitap hakkındaki genel görüşüm: Anakin'in karanlığa geçme gelişimi, filmde olduğu gibi kitapta da zayıf bir kurgu olarak karşıma çıktı. Son derece saçma bir gelişim göstermişler. Oldu bittiye gelmiş gibi.

Kitap önerisi: Almak gerek.

Puan: 10/9

Kitap Fiyatı: 16 (Yükseldi, yükseldi :D )