27 Ekim 2013 Pazar | By: YeniAy M.

Star Wars- Bölüm 2- Klonların Saldırısı

 
UYARI: Kitap hakkında bilgi içerdiğini unutmayınız.
 

Jedi'lar için geri sayım, klon savaşları ile başladı!

 
Naboo savaşının ardından 10 yıl geçmiştir. Anakin artık 19 yaşında genç ve güçlü bir Padawan öğrencisidir. Padmé ise bir senatör. Ayrıkçılar isminde bir topluluk Cumhuriyet'e karşı harekete geçmiş, onu parçalamaya çalışmaktadır. Görünürde sadece siyasi hareket gibi görünse de işin daha da kızışacağı ortadadır. Bu yüzden cumhuriyet senatosunda bir lobi, cumhuriyet ordusu kurulması taraftarıdır. Bunun oylaması için padmé başkente döner ama suikast girişimden zar zor kurtulur. Padmé ordu karşıtlarının lideridir. Palpatine'in(şimdi başkandır) tavsiyesi üzerine iki jedi koruma hizmetine verilir. Eski iki dost; Obi Wan Kenobi ve Anakin Skywalker.

Anakin kızımızı unutamamıştır ve hareketlerinden anladığımız kadarı çoktan abayı yakmışta biz çocukluğuna vermişiz. (anlıyorum seni Anakin, inan bana. Senle tek ortak noktamız bu!) İkinci bir suikast girişiminin ardında geride bir iz kalır. Anakin Padmé'yi gezegenine gizlice götürürken, Obi Wan'da suikastçıyı bulmak için, izin onu götürdüğü yere, Kamino gezegenine gider. Ama her şey göründüğünden daha derin olaylara gebedir. Burada Cumhuriyet için hazırlanan bir Klon Ordusu olduğunu öğrenir. Siparişi verende, 10 yıl önce öldürülen bir Jedi üstadıdır; Sifo Dias.

Klonlar için genetik kaynak ise Jango Fett isminde bir kelle avcısıdır. Yanında da 10 yaşında, Boba ismini verdiği kendi genetik ama müdahil edilmemiş bir kopyası vardır. Obi Wan suikastçının Jango olduğunu anlar ve onunla yaptığı küçük bir çatışmadan sonra onu Geonosis gezegenine kadar takip eder. Ayrılıkçılar bir ordu kurmuştur ve başında da Obi Wan'ın üstadı Qui Gon'un öğretmeni Kont Dooku vardır. Bunu konseye haber verdikten sonra yakalanır.

Anakin naboo'da iken aylardır gördüğü rüyalardan artık bunalır ve Tatooine'e annesini bulmak için Padmé ile gider. Ama annesini bulduğunda onun Tusken'lar tarafından kaçırılıp işkence edildiğini görür. Sonra da annesi kollarında ölür. Bunun üzerine öfkeye kapılan Anakin, tüm tuskenları öldürür. Annesini gömdükten sonra Obi Wan'ın yakalandığını öğrenir ve Padmé ile onu kurtarmaya giderler ama ikisi de yakalanır. Üçü de idam edilirken 200 Jedi onları kurtarmaya gelir. Tam her şey bitmişti ki Yoda klon ordusu ile onları kurtarır ve Klon Savaşları da başlamış olur. Bu, ayrıca Jedi düzeni için de geri sayım demektir.

Kitap hakkındaki genel görüşüm: Anakin ve Padmé ilişkisinin gelişimini izlemek, insana pembe dizi havası verdiriyor. Star Wars'un rengini düşünürsek uzak tutulması gerekilen bir şey. :) Ama bu kitapta, filmlerin kesilmiş sahnelerinde bile olmayan sahneleri görüyoruz. :)

Kitap önerisi: Seri başladı bir kere, almamak olmaz. :D

Puan: 10/10

Kitap Fiyatı: 10 (Git gide yükseliyor sanki. :D )


 
KARAKTERLER
 
 
Kont Dooku. Şimdilik, Yoda tarafından yetiştirildiğini bildiğimiz eski bir Jedi Üstadı. Ayrıca Qui Gon Jinn'in de öğretmenidir. Qui Gon'un ölümünden sonra artık inancı zayıfladığı Jedi Düzenine sırtını döndü ve kayıp 20'lerden biri olarak ailesine döndü; Kont unvanını aldı. Ama çok geçmeden Darth Sidious'un yeni çırağı oldu ve Darth Tyranus ismini alsa da çoğunlukla Dooku ismini kullanmıştır zira Sith olduğunu herkes gizlemek istemiştir. Klon savaşlarında ayrılıkçıların liderliğini yaptı ve sonunda Anakin tarafından öldürüldü.
 
 
Nute Gunray. Ticaret Federasyonu'un başındaki korkak adam. Droid ordusu ondan sorulur. Adam da para gani, ne de olsa. Sidious'un kuklasıdır. Naboo savaşının baş oyuncularından. Savaşın sonunda başkan palpatine olduğu için suçlanmalardan aklanarak çıkmayı başarmıştır. Klon savaşları süresince ayrılıkçı liderleri arasında bulundu ve Vader tarafından öldürüldü.
 

 
Jango Fett. Boba Fett'in babası ve genetik ikizi. Çok ünlü bir kelle avcısıdır. Klon ordusunun genetik kaynağı olması için Dooku tarafından kiralanmış ve ödeme dışında genetiği bozulmamış bir klon istemiştir(boba). Klon Savaşları başında Mace Windu tarafından öldürülmüştür.