7 Ocak 2016 Perşembe | By: YeniAy M.

Bir Başka Mavi



UYARI: Kitap hakkında bilgi içerdiğini unutmayınız.

"Bir varmış bir yokmuş; bir kuş varmış. İstenmeyen. Terk edilmiş..."


KÜNYE

Yazar: Amy Harmon
Yayıncı: Yabancı Yayınları
Sayfa: 386
Baskı Yılı: 2015




Blue Echohawk kim olduğunu bilmiyordu. Gerçek adından ya da doğum gününden bihaberdi. İki yaşında terk edilmiş, bir başıboş tarafından büyütülmüş ve on yaşına kadar okul yüzü dahi görmemişti. On dokuz yaşına geldiğinde, yaşıtları üniversiteye ya da yeni hayatlarına doğru giderken, Blue hâlâ lise son sınıftaydı. Annesiz, babasız, inançsız ve geleceksiz Blue Echohawk aynı zamanda zorlu bir öğrenciydi. Sertti ve kendi bildiğini okuyordu. Ayrıca son derece çekiciydi. Yani, genç bir İngiliz olan ve sorun çıkaranları kanatları altına almaya meyilli ve Blue'yu çözmeye kararlı tarih öğretmeninin tam tersiydi. Âşık olmak, kim olduğunuzu bilmediğinizde zor olabilir. Kim olduğunu ve sizinle neden birlikte olmaması gerektiğini tam olarak bilen birine âşık olmak ise imkânsızdır.
Amy Harmon'un okuduğum ilk kitabı. Çok satanlar listesindeymiş galiba. Kitabı bir günde bitirdim. Gerek konusu gerekse kurgusu açısından beğendim. Aşk kitabı değil ama içinde aşk barındırıyor. Dram türüne daha uygun bu kitap.

Konusundan da anlayacağınız üzere, hayata zorlu başlamış, üvey halası dışında kimsesi olmayan, geçmişini ve kim olduğunu dahi bilmeyen hırçın bir kızın, yaptığı yanlış seçimler sonucunda artık değişmek istemesi ve bu süreçte yanında olan lise öğretmenini konu alıyor.

Konusu size sıradan gelebilir ama en sıradan konu bile kurgusu iyi ise zevkle merakla okutturur. Bu kitap da aynen öyle; sıradanlığı sıradışı yapmayı bilmiş. Bence anlayana öğreteceği dersler de var; bu açıdan da kıymetli buldum.

Blue'nun ağaç oyma becerisine hayran kaldığımı söylemem lazım, içimde bu işe oluşan bir merak var. Kim bilir ne kadar güzel bir duygudur. :)

Lise öğretmenimiz Willie'yi de çok sevdim. Şimdi öğretmen-öğrenci aşkı gibi de düşünmeyin. Bizim öğretmen 22 yaşında, üniversiteyi erken bitirmiş bir genç ve kızımız da özel durumları sebebi ile 19 yaşında. Aralarındaki oldukça masum bir aşk. Bu açıdan da çok güzel, bel altı unsur aramayın kitapta, yok. Olmasın da zaten. Masumluğu bile yeter kitabın. Tavsiye ederim. :)

Puan: 10/10 

Kitap Fiyatı: 21 TL