2 Şubat 2016 Salı | By: YeniAy M.

Labirent - Son İsyan




UYARI: Kitap hakkında bilgi içerdiğini unutmayınız.


"Her şeyin sonu yeni bir başlangıç olabilir mi?"


KÜNYE

Yazar: James Dasher
Yayıncı: Pegasus Yayınları
Sayfa: 384
Baskı Yılı: 2015

Her şeyin sonu geldi!

İSYAN, Thomas'ın her şeyini almıştır: hayatını, anılarını ve sonunda arkadaşı olan Kayranlıları. Ama artık sona ermiştir. Son bir testin ardından Deneyler tamamlanmıştır.

Kurtulan olacak mı? Ama İSYAN, Thomas'ın onların düşündüğünden çok daha fazlasını hatırladığını bilmemektedir. Ve Thomas artık söyledikleri tek kelimeye bile inanmayacaktır!

Gerçek dehşet verici olacak. Thomas Labirent'i yenmiş, Alev'de hayatta kalmıştır. Arkadaşlarını kurtarmak için her türlü riski göze alacaktır. Ancak bu kâbusu sona erdirecek tek şey, gerçeğin ta kendisidir. Artık yalan yok.
Son kitapta tekrar ikinci kitabın başına gidiyoruz ve son sahnelerde yine ilk kitabın başına dönüyoruz. Kafanız mı karıştı? Merak etmeyin, okuyunca karışıklık yok olur. :D

Alev Deneylerini başarı ile geçen Tom ve Kayran'lıların sonunda beklediği an gelmiştir; kıymık olarak tabir edilen ve hafızalarını silen bir cihazın çıkartılma vakti gelmiştir. Fakat başta Tom ve Minho olmak üzere bazıları buna karşı çıkacaktır. Aslında bu kısım sinirimi bozdu, zira Tom'un bu işin içinde tam olarak ne kadar yer aldığını öğrenmek istiyordum. Yani bu üç kitap boyunca 'İsyan' a karşı olduğunu açık ve net görüyoruz ama böyle olmadığı zamanlarda nasıldı?

Ayrıca kitabın sonuna geldiğimizde tam olarak cevaplanmamış bazı, küçük dahi olsa, sorular var. Örneğin Brenda bir şey açıklamak istediğinde Tom buna izin vermiyor, biz de kitabın sonlarında ortaya çıkar diyoruz ama bir şey yok. Bazı sorulara serinin yeni üçlemesi ile cevap bulacağımızı düşünüyorum, sanırım yazar bu yüzden her soruya cevap vermedi.

Kitapta üzüldüğümüz bazı kayıplar da yaşanıyor, yapacak bir şey yok; kitaba renk ve tat katıyor ama hepimiz hiçbir kayıp olmadan mutlu mesut bir son istemez miyiz ki? :)

Kitap, ilk iki kitabın heyecanını verdi diyemem ama yine de güzeldi. İsyan'ın deneyleri yüzünden gerçekten paranoyak oluyorsunuz ve "bu da mı deney acaba?" diye sormaya devam ediyorsunuz. Yazarın akışkanlığı ve kurgusunun güzelliği devam ediyor. Ön görülmesi zor şekilde yazdığı için hoş bir seri olduğu kanısındayım, böylece 'şaşırtma' üstünlüğünü güzel kullanabilmiş oluyor. :)

Açlık Oyunları tarzında kitapları seviyorsanız, bu seri size göre. :)

Puan: 10/10

Fiyat: 25 TL.