4 Aralık 2016 Pazar | By: YeniAy M.

Ejderha Serisi: Ejderin Arzusu


"Kudretli Briec'in kibrini aşabilecek tek kişi o idi!"



KÜNYE
Yazar G. A. Aiken 
Yayıncı: Ephesus Yayınları
Sayfa439
Baskı Yılı: 2016
TANITIM BÜLTENİ
Nolwenn cadısı Talaith için hayat hiçbir zaman kolay olmamıştı. Bir tanrıça tarafından köleliğe zorlanmış, kocası tarafından hor görülmüştü. Ve yaşadığı köydeki herkes kendisinden korkuyordu. Tam hayatının daha kötü gidemeyeceğini düşündüğü sırada, onu öldürmeye niyetli kızgın bir kalabalık tarafından, yatağından sürüklenerek çıkartılmıştı. Kimsenin hesaba katmadığı şey ise, gümüş yeleli bir ejderhanın onu kurtarmaya karar vermesiydi.


Kudretli Briec, gözleri Talaith'e değdiği anda kadının onun olacağını biliyordu. Ama Talaith'in sivri dilini hesaba katmamıştı. Niçin onun da kendisini istediği halde bunu bir türlü kabul etmediğini anlayamıyordu. Kim Briec'i istemezdi ki? O, Kudretli Briec'ti. Dişiler, geceyi kollarında geçirmek için kavga ederlerdi. Ama ona Lort Kibirli diye hitap etmekte inat eden bu ufak tefek kadın basit dünyasını altüst etmişti. Briec dikkatli hareket etmezse insan dişisi hakkında bilmediği sırlar tüm ırkına felaket getirebilirdi...

Her ne kadar serinin 2. kitabı olsa da benim okuduğum 3.kitabı. Çünkü küçük bir hata sonucu 4. kitap elime geçmişti. Neyse, sıkıntı yok. Diğer iki kitap gibi bu da oldukça akışkan ve eğlenceli bir dil ile yazılmış. Ejderha kardeşler arasındaki ilişkiler oldukça komik. Bize şiddet gibi gelen şey, onların birbirlerine sevgilerini gösteriş biçimi. Bilhassa altın ejdere sürekli vurulması ve buna her defasında 'kaza' denmesi, bir noktadan sonra kendinizin anladığı küçük bir espri gibi geliyor kulağa. 

Daha önce de söylemiştim; +18 üstü bir kitap ve hayır, şiddet içerdiğinden değil. Sakıncalı kısımları atarsak kurgu ve karakterlerin kendilerine özgünlüğü, yazara çok hoş bir artı kazandırmış. Genel olarak serinin gidişatından memnunum.

(Soluk renkli fiyat, etiket fiyatıdır. Üstündeki ise internet fiyatıdır.)