17 Eylül 2017 Pazar | By: YeniAy M.

Buz ve Ateşin Şarkısı 3 - Kılıçların Fırtınası


"Kılıçların gölgesinde kanlı geceler devam ediyor!"



KÜNYE

Yazar: George R. R. Martin
Yayıncı: Epsilon Yayınları
Sayfa: 1232
Baskı Yılı: 2012(1. Baskı)

TANITIM BÜLTENİ
George R. R. Martin'in muhteşem serisi, Kılıçların Fırtınası ile modern fantastik edebiyatın istisnai başyapıtlarından biri konumuna geliyor, imgesel kurgunun büyük eserleri arasındaki yerini sağlamlaştırıyor. 
İktidar mücadelesindeki beş savaşçıdan birinin ölmüş, bir diğerinin gözden düşmüş olmasına rağmen savaş tüm şiddetiyle sürmektedir. Yedi Krallık'ın zor durumdaki hükümdarı Joffrey, Demir Taht'ta oturmaya devam etmektedir. En amansız düşmanı Stannis, takip ettiği büyücü kadının kurbanı olmuş ve bozguna uğramıştır. Nehirova'daki Genç Robb, Kuzey'e hükmetmekte; Daenerys yaşayan son ejderhalarla beraber kana bulanmış bir kıtayı katetmektedir. Rakipler son hesaplaşma için harekete geçerken büyük bir yabanıl ordusu, efsanevi Ötekiler'le birlikte medeniyetin merkezine doğru ilerlemektedir. 

Serinin 3. kitabıyla birlikte Westeros ve Essos'a geri dönüyoruz. Kral Joffrey (Lannisterlar) ve Robb Stark arasındaki mücadele hızla devam ederken; Kuzeyin Kralı, Freylere verdiği sözü dayısı aracılığı ile gerçekleştirme niyetiyle harekete geçerken sancaktarlarından Karstark'ların desteğini kaybetmeye neden olacak bir hamleye imza atacaktır. 

Jaimie Lannister hala Kral'ın Şehrine dönmeye çalışmaktadır ama bu yolculukta ağır bir kayıp verecektir. Lakin kendisini ciddi bir değişimin ortasında bulduğunu ve bu kaybın ve bir senelik esaretin olumlu bir etkisi olacağını söylemek güç değil. 

Dany ise Essos'da köleleri serbest bırakma arzusu ile hareket ederken ejderhaları gibi destekçileri de büyümeyi sürdürmekte ama bir o kadar da düşman kazanmaktadır. 

Jon Snow ise Yabanılların arasından kaçarak Castle Black'e geri döner ve saldırı haberini vererek kara kardeşliği bilgilendirir ama bazıları onun bir hain olduğunu ileri sürerek cezalandırılması gerektiğini düşünür.

Stannis ise Karasu felaketinden sonra kızıl rahibenin tavsiyesi ile kuzeye; Sur'a yürüyecek.

Tyrion için ise işler pek iyi gitmiyor; ailesi ile arası ciddi bir şekilde geriliyor ve kopma noktasına geliyor. Hatta kellesi her zamankinden daha çok tehlikede desek yeridir.

Kitap boyunca sayfaları çevirmekten kendinizi alıkoyamıyorsunuz ve evrenin o büyülü havasını içinize çekerek daha fazlası için yalvarıyorsunuz. Betimlemeler, anlatım tarzı ve kurgunun harikalığına kusur bulmak mümkün değil ama editörlerin imla konusunda biraz daha özenli olmasını isterdim. Serinin geneli boyunca bu konuda bana göre özensiz davranılmış. Epsilon gibi bir yayınevinden 1. sınıf iş beklediğimden bu eksi bir özellik olmayı sürdürüyor.


 
(Soluk renkli fiyat, etiket fiyatıdır. Üstündeki ise internet fiyatıdır.)