17 Şubat 2015 Salı | By: YeniAy M.

Kilo Vermede Diyetsiz Devrim: Beden Aklıyla Zayıfla








UYARI: Kitap hakkında bilgi içerdiğini unutmayınız.

Diyet stresi yok! Miktar kısıtlaması yok! Aç kalmak yok! Sindirime yardımcı olmanız ve yediklerimizin sırası ve saatini ayarlamamız yeterli!


KÜNYE

Yazar: Dr. Fevzi Özgönül
Yayıncı: Hayykitap
Sayfa: 128
Baskı Yılı: 2014


Bir diyet kitabı ile daha karşınızdayım. Sanırım bu üçüncü diyet kitabı. Diyet diyet nereye kadar! Ah ah zayıflıyoruz ama geri alıyoruz. Aslında bunda en büyük sebep bizim nasıl yememiz gerektiğini bilmememizden kaynaklanıyor. Öğrensek bile yaşam tarzı haline getirmiyoruz. Aylardır fazlam olan 10-12 kg'yu vermeye çalışıyorum, almadım ama veremedim de. Nasıl almamam gerektiğini öğrendim, şimdi zayıflamada sıra diyorum. Bunu deneyeceğim bu sefer. :P

Yazarımız bir hekim. Zamanında kendisi de fazla kilolarından şikayet edip bir türlü veremeyince kendi zayıflama yöntemini buluyor. O kadar başarılı oluyor ki zayıflama merkezi kuruyor ve 10 bin kişiyi zayıflatmayı başarıyor. Yazarımızın mantığı çok basit ve anlaşılır; sindirim ve saatinde yemek!

Anlayamadınız veya nasıl yapacağınızı idrak edemediniz mi? Hemen biraz daha açayım. Yazara göre kilo almamızın veya veremememizin sebeplerinin başında yemekleri hangi sıra ile yiyeceğimi bilmemek ve sindirim düzenimizi bozarak, beden aklımızı bozmamız olduğunu söylüyor.

Birkaç sene önce haberde bedenin bir saati olduğu, buna göre sindirim yaptığını, sporu vb. şeyi buna göre ayarlamak gerektiğini dinlemiştim. Bu açıdan bakınca yazarın söylediği şey son derece akla mantığa bilime yatkın bir durum. Zaten kitabın başlarında bize ayrıntıyla bunları anlatıyor; bedenin nasıl çalıştığı, neden kilo aldığı veya veremediği, beden aklının ne olup nasıl çalıştığı...gibi nice şeyler ile önce mantığımıza, vaat edilen şeyin temelsiz olmadığını öğretiyoruz. Daha sonra da bunu nasıl yapacağımızı anlatıyor. Aslında kitapta uzun uzun açıklamış, size kısaca yazacağım ama ayrıntı için kitabı almanız daha uygun kaçacaktır.

ENERJİYİ DENGELEMEK İÇİN (beden aklını düzene sokmak için) KURALLARA UYUN(aslında ben kuralları toptan yazdım), 15 GÜNDE BİR BEDEN KÜÇÜLÜN!

1- Sabah kahvaltısı en geç 8:30 da olmalı (9 oldu mu bitmiş olmalı). Uyanınca ilk önce ODA SICAKLIĞINDA bir bardak su için ve hafif bir egzersiz yapın(bana göre hafif bir zıplama ve mekik etkili olacaktır. Zaten aç karnına öyle yürüyüş spor vs. yapmamızı istemiyor.). KAHVALTI SONRASI da bir yürüyüş iyi gelir 1 saat falan.

2-Kahvaltımızda BİR DİLİM EKMEK dışında ekmek yemeyin hatta ilerleyen haftalarda onu yarım dilime indirin(ben hiç yemiyorum). Meyve yiyecekseniz eğer sonunda değil kahvaltı ile birlikte yiyin. Hamur işinden uzak durun her öğünde. Kahvaltının yanında çiğ(kavrulmamış) fındık, ceviz, badem falan yiyin. Gevrek falan yemeyin. Bunlar tok hissettirir ama beslemez sonra acıkırsınız.

3-KAHVALTIDA KEPEKLİ EKMEK YEMEYİN. Çocuklarda yasaktır zira demir ve kalsiyumu bağırsaklardan emilmesini engeller. Bunun yerine TAM TAHIL veya BUĞDAY ekmek yiyin.

4-Kahvaltıda ayran, süt, kahve, çay, %100 meyve suyu falan içebilirsiniz. Kahve ve çay şekersiz olmalı ve asla tatlandırıcı kullanmayın.( şekeri azaltın zaman içinde bırakın, birkaç hafta içinde şekersiz içebildiğinizi görürsünüz.)

5-ARADA ÇOK ÇAY-KAHVE içmeyin

6- Arada HİÇBİR ŞEY YEMEYİN. ARA ÖĞÜN yasak. Kahvaltıdan sonra 5-6 saat içerisinde acıkırsınız, önceden acıkırsanız kahvaltıda eksik-yanlış bir şey yapmışsınız demektir. Kahvaltı sindirimi 4-6 saat sürer.

7- ÖĞLE YEMEĞİ en geç 14:30'da yenmeli. Öğlen mutlaka etli ama yanında sebze ile yenmeli. Suda kolay çözülen denen hamur, pilav, makarna gibi şeyler yenmemeli. Yanında çiğ badem-fındık vs. yenmeli. Çorba içilecek ise(kesin tavsiye ederim :D ) yemeğin sonunda içilecek.

8- ÖĞLE YANINDA KAHVALTI DA olduğu gibi doğal içecekler için. Kahve çay da şekeri keserken ilk 15 gün içerisinde azaltıp kesebilirsiniz ama ondan sonra muhakkak kesin şekeri ve asla tatlandırıcı kullanmayın. BOL BOL SU TÜKETİN GÜN İÇERİSİNDE(biliyorsunuz en az 2 litre)

9-AKŞAM yemeğinden önce muhakkak yürüyüş yapın (en az 20 dk falan)veya hareket yapın (dışarı çıkmak istemiyorsanız ZUMBA DANSI yapın ;) )

10- AKŞAM YEMEĞİ: Amaç gündüz yemeklerin iyi sindirilmesi. İlla öğleden sonra 5-6 saat sonra yemek yemek zorunda değilsiniz. Ne kadar acıktıysanız o kadar yiyin. Örneğin çok aç değilsiniz, bir çorba ile işi bitirebilirsiniz de ama ASLA SALATA, ÇEREZ, SIRF ET YEMEĞİ VE MEYVE YEMEK YOK. Bunları zor sindiriliyor akşamları. Çorba veya PİŞMİŞ sebze yemeği iyi olur. Hiç aç değilseniz yemeseniz de olur.

11- AKŞAM yatmadan önce 5 dk zıplayın( tavsiyem: kollar yukarı kalksın ve sadece topuklarınızı kaldırıp indirerek zıplayın, ip atlar gibi değil.

Gerisini kitaptan okuyacaksınız. :P Aslında diyetsiz kilo verin demesine rağmen tatlı, hamur işi yedirmemesi bu nasıl diyetsiz diye sorduruyor. :D Ama fark ettiyseniz eğer doyana kadar ye, miktar kısıtlama yok, aç kalma diyor. :)  Ama haklı, hamur işi vs. insanı hemen acıktırır bu yüzden fazla yemek istersiniz sık yersiniz böylece kilo veremezsiniz. Haydi bismillah, başladık. :)

Kitap Okuma Önerisi:  Deneyin.

Puan: 10/10


Kitap Fiyatı: 12 TL


BU KİTABA DA GÖZ ATIN: SULTANLARIN GÜNLÜĞÜ- AY ve GÜNEŞİN SALTANATI