12 Temmuz 2015 Pazar | By: YeniAy M.

Gözlerindeki Canavar






UYARI: Kitap hakkında bilgi içerdiğini unutmayınız.

Ya masaldaki yakışıklı prens, kötü adamın ta kendisiyse...?


KÜNYE

Yazar: J.M. Darhower
Yayıncı: Yabancı Yayınları
Sayfa: 443
Baskı Yılı: 2015(İlk Basım)

Çıktığı andan beri dikkatimi çeken bir kitaptı. Nasip kısmet oldu da okuduk; bir günde bitti. Ne ara bitti, anlamadım. :D

Kitap genel olarak Karissa ismindeki genç bir üniversiteli (18 yaşında) kızımızın Ignazio ismindeki bir adamla tanışmasıyla başlıyor. Kısaca Naz diyor kız buna. Komik, zira bizim dilde Naz iki manadadır; kız ismi ve nazlanmak. :D Neyse. Karissa bir anda bu yakışıklı ama kendisinden 20 yaş büyük çekici erkeğin dünyasına kapılır ve aşık olur. Annesi çok pimpirikli bir kadın olduğu için ona söylemez ama yakın arkadaşının haberi vardır(onların hep var zaten :D ). Lakin onun kendisini şımartması, kendisine bağlamasının neticesinde Ignazio'nun gerçek yüzünü de yavaş yavaş öğrenecektir.

Öğrendiği gerçekle nasıl başa çıkacağını ben de merak ediyorum. Zira tam da kitabın sonlarında öğrendi ve Naz öyle bir şey yaptı ki yani ben olsam ne yapardım, inanın bilmiyorum. Ha sanmayın ki adam bu kızı sevmiyor. Muhtemelen kızımızı hayatta tutan yegane şey de bu sevgi olacak diyerek bir ipucu da vermiş olayım. :D

Akıcılık ve kurgu güzel. Grinin Elli Ton'u serisinden esinlendiğini söylemek güç değil, karakterler ve olaylar zincirinde ufak da olsa onun etkisini görmek mümkün. Aksiyon, macera ancak sonlarda biraz ama sıkıcı bir tür değil. Bu yüzden rahat olun. Lakin devrik cümlelere sık rastlıyorsunuz; özneyi çok kez sona fırlatmış çevirmen. Türkçe dil bilgisini yeniden gözden geçirmesinden fayda var; İngilizceye çevirmiyorsunuz hanımefendi. Gerçi İngilizce'de de özne sonda değildir. :)

İşin özü ticari kitap sınıfına giren bir kitap. Elli Ton serisi ile başlayan bir furya; cinsel ağırlıklı kitaplar. Burada da esas oğlanın iç dünyası, yaşamı vs geride kalmış önde cinsellik var. Bu yüzden bir macera hareket anlamında heyecan falan yok. Cinsellik sattırır düsturu ile harekete geçen kitaplar iyi kurgulandığı ve akıcı olduğu sürece insana kendini okutturuyor ama bir noktadan sonra da "Yeter! Başka bir tür ile gelin karşıma!" diyorsunuz.

Öpüldünüz.

Puan: 10/6

Kitap Fiyatı: 23 TL