22 Ağustos 2013 Perşembe | By: YeniAy M.

Percy Jackson: Canavarlar Denizi

 
UYARI: Kitap hakkında bilgi içerdiğini unutmayınız.
 

Olimposluların çocuklarının başı hiç olmadığı kadar dertte!

 

Percy gördüğü rüyanın etkisi ile okuluna gittiğinde tüm gün rüya ile ilgili şeyler düşünüyordu. Okulun son günü geldiğinde ise her olimposluların çocukları gibi percy de melezler kampında gitmek için sabırsızdı. Aslında tüm yıl burada olmamaları ne kadar kötü. Ne var özel okul gibi de işlese?

Neyse. Tyson yanında iken yamyamların Percy'e okulunda saldırmasıyla Tyson'ın da sıradan olmadığı, onun gibi-kısmen- olduğunu görüyoruz ama onunla ilgili tek sır da bu değil arkadaşlar. Percy, Annabeth ve Tyson kampa gittiklerinde kampın saldırıya uğradığını, kampın sınırlarını koruyan bariyerin zayıflamaya başladığını görürler. Dahası yakında bariyeri ana kaynağı olan ağaç zehirlenmiş ve ölüyordur. Annabeth için bu daha bir önemlidir çünkü ağaç Zeus'un kızı ve kendisinin de arkadaşı olan Talia'ın ta kendisidir. Bu yüzden de Percy ve arkadaşlarının ağacı iyileştirmek için "ALTIN POSTU" bulmaları gerekmektedir. Sorun şu ki post, canavarlar denizi dedikleri-bermuda şeytan üçgeni- bir bölgedeki adadadır.

Elbette tüm bu saldırıların altında Hermes'in kızgın oğlu Luke vardır. Luke cronos'u canlandırmak ve tüm olimposluları yok etmek niyetindedir. Bu yüzden o da altın postun peşindedir. Ve dahası Luke bu işte yalnız değildir. Kendisi gibi ailelerine öfkeli melezleri de yanına çekmeyi başarmıştır. Bu da kampta casuslar olduğunu göstermektedir. Percy bu sefere çıkarken öğrendiği kehanet karşısında da afallamıştır. Kehanete göre yaşlı olimposluların (Zeus-poseidon ve hades) yaşayan çocuklarından biri 16.cı yaşına geldiğinde ya olimposun yok edilmesine ya da kurtarılmasına sebep olacaktır ve şu an yaşayan tek yaşlı olimposlunun çocuğu da Poseidon'un oğlu Percy Jackson'dır.

Kitapta görüyoruz ki Luke, Annabeth ve Talia küçükken çok yakın dostlarmış. Bu yüzden Talia olayı ve Luke'un davranışları Annabeth'i ayrı bir etkilemektedir. Şahsen ben Luke adına üzülüyorum. Bencil ailelerinin zevk için onunla  bununla birlikte olup sonradan olan çocukları ile ilgilenmemesi çok üzücü bir durum. Ne de olsa Olimposlular bencildir! Carissa mıdır nedir Ares'in kızı da çok sinir bozucu be. Babası gibi egoist bir tip. :)

Kitap hakkındaki genel görüşüm: Yazar, gençlik ağzı ile yazıyor. Bu yüzden gençler için son derece rahat bir dil; bir önceki kitaplarda olduğu gibi. Thalia'yı tanıma adına güzel bir kitaptı diyebiliriz. Ama ölümler olduğu için sanılanın aksine bebe kitabı diyemem bu seri için.

Kitap Okuma Önerisi:  Yunan mitleri ve fantastik kitaplarını seviyorsanız, neden almıyorsunuz?
Puan: 10/8


Kitap Fiyatı: 17,50

DİPÇE: Ben ilk kez "Şimşek Hırsızı" filmini izlemiştim. Kitapları olduğunu görünce doğrudan bu kitaptan başladım, şimşek hırsızını almadım. Bu yüzden yakın zamanda onun eleştirisini yapmayacağım. :)

BAŞKARAKTERLER
 
 

 
Percy Jackson, Poseidon'un oğludur. Gerçek yunan mitinde Zeus'undur ama biz kitabımızı baz alarak yaklaşalım. Kendisi melez olduğunu öğrenene kadar annesi ile yaşayan ve okulda okuma zorlukları çeken bir oğlandır ama okulda onu koruyan kişilerde vardı. Kim olduğunu öğrenen Percy şu anda yegane yaşlı olimposlulardan birinin yaşayan tek çocuğu olarak melezler kampında baya fiyakalı bir havaya sahiptir.

Annabeth, Athena'nın kızıdır ve gerçekten de kızıdır. Aynı annesi gibi akıllı bir kızdan bahsediyoruz burada ki Percy'nin en büyük destekçilerinden ve dostlarından. Aynı zamanda Luke ve Talia'nın en yakın dostu idi kendisi ama dostluklar parçalanmış duruyor.

Kıvırcık bir Satirdir. İnsanların dünyasında, Percy kim olduğunu bilmediği zamanlarda onunla dostluk kurmuş ve korumuştur. Bu koruma kollama görevine de hala devam etmektedir. Komik bir oğlan olduğunu söyleyebilirim. Çok sık korksa bile aslen cesur ve sadık bir dost. İlk kitabın sonunda boynuzları çıkmaya başlıyor ki bir Satir için çok önemli bir andır.